Adından da anlayacağınız üzre bu kurabiye ağızda kum gibi dağılan cinsten.Genelde bu tarz kurabiyeler yemeyi beceremediğim için pek hoşuma gitmez ! Yerken boğulurum çoğunlukla.Ama aç halimde fotoğrafını görünce dayanamadım ve dün iftardan sonra denemeye karar verdim.Ben yassı şeklinde,bisküviyi andıran kurabiyeleri daha çok severim,bu sebeple tariftekinden daha az un kullandım ve "ya pişmezse" endişesini yaşamamak için biraz pembeleşmesini bekledim.Yani demem o ki asıl fotoğraftaki kurabiyeler böyle değildi. Eğer orjinalini merak ediyorsanız burayı tıklayarak Fuat Bey'in tarifinden yararlanabilirsiniz.
2 yumurta akı
2 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı un (Tepside yayılmasını istiyorsanız 2 parmak daha az un kullanın)
100 gr oda sıcaklığında tereyağı(4 yemek kaşığı kadar)
Yapılışı:
-Yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini iyice çırpın.
-Üzerine iki yumurta akını ilave edip elinizle karıştırın.
-Nişasta,un,kabartmatozu ve vanilyayı aynı bir kaba eleyin.
-Kuru karışımı yumurta ilave ettiğiniz karışıma yavaş yavaş yedirerek yoğurun.
-Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
-160 derecede ısıtılmış fırında pişirin.Beyaz kalmasını istiyorsanız sık sık kontrol edin.Benimki gibi hafif pembe istiyorsanız yaklaşık 15 dk pişmesi için yeterli oluyor.Kumlu Kurabiyeleriniz servise hazır.
Categories:
KURABİYE-BİSKÜVİ
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyorlar. Beğendiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Leylacığım ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilgerçekten tadını merak ettim.en kısa zamanda deneyecegim.ellerine saglık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzle görünüyor. Eminim kahveyle çok güzel gider:)
YanıtlaSilBen teşekkür ederim Fuat Bey.
YanıtlaSilAslıcımmm mutlaka dene :))
Sevgili Eylem sen de denemelisin,çok lezzetli olacaktır eminim (Bu arada bloğundaki fotoğraflara bayıldım,harika)
Sevgili evatölyesi kesinlikle kahvenin yanında harika olur,şimdi cevizlisini yaptım,akşam kahveyle deneyip duygularımı paylaşırım:))(sakıncası yoksa isminizi öğrenmek isterim:))
Hepinize sevgiler ve hayırlı iftarlar.....
görüntüsü süper acıbademe benziyor ama tadını çoook merak ettim tarifi aldım deneyeceğim
YanıtlaSilellerine sağlık
hayırlı ramazanlar
Sevgili Hande,asıl tarifte görüntüsü böyle değildi onu bu hallere ben getirdim :))) acıbademi çook severim,evet biraz andırıyor di mi görüntüsü.Hayırlı iftarlar,sevgiler...
YanıtlaSilLeyla,
YanıtlaSilSen hiç makaron yapmayı denedin mi??
Meraklı anne Çiğdem
Çiğdem dostum hayır hiç denemedim çünkü onların altına pişerken yağlı kağıttan ziyade silpat denilen başka bir yanmaz-yapışmaz kağıt kullanıldığında tam başarı sağlanıyor. kıvamı oldukça yumuşak. silpat bulduğum gün deneyeceğim :)
YanıtlaSil