Bu harika görüntü deneyip vazgeçemediğim, haftasonları her sabah kalvaltı masamda yer verdiğim bir lezzete dönüştü. Ha haaa. Yalan !!!!
Yani tamam patlıcana aşık olabilirim. Keza yumurtaya da öyle. Hele şu baharatlı hali enfes. Az pişmiş yumurta sarısına ekmeği banıp patlatmanın keyfi de pek fazla şeyde yok. Ama sonuçta içine kırmızı et giren, susuz, domatessiz , ramazanda 'iftara ne yapsak?' diye düşündüğümüz anda uydurduğumuz bir tarif. Öyle bir KÖZLENMİŞ PATLICANLI KARNIYARIK , KARA LAHANA DOLMASI gibi veya KAĞIT KEBABI ne bileyim bir HALUJ bir İZMİR KÖFTE gibi her an aklıma esebilecek konumda bir tarif değil kendisi. Ha lezzetsiz mi ? Hâşâ ne alakası var ? Bir nevi domatessiz ve etli menemen olarak değerlendirebiliriz bu yemeği. Yemek de denebilir mi tam bilmiyorum. Bana göre bir tarife yemek diyebilmem için tabağa konulduğu zaman etrafında kırmızı sıvıdan bir havuz oluşması lazım. Bu tarifte ise çok az su ekleyip pişene dek tamamen o suyu çekmesini sağlıyoruz.
Bu yüzden bana biraz 'kahvaltılık' bir tarifmiş gibi geldi. Ve bence mesela akşam yemeğinden ziyade kahvaltıda denemeye daha uygun. Veya haftasonu yapılacak bir brunch için de bu tarifi düşünebilirsiniz. Hele de kırmızı eti seven bir arkadaş toğluluğuna sahipseniz o masada baş tacı edileceğinize eminim. Benim kırmızı etle aramda bir iletişimsizlik söz konusu da !
İki aylık tatilin ardından yeni eğitim-öğretim yılına adapte olmak pek bir zor geliyor bu bünyeye. Öğretmenler için bu eğitim çalışmaları 1 Eylülde değil de öğrencilerle aynı tarihte başlasa eminim ilk günlerde bir kriz topu halinde gezerdim sınıflarda. Şu iki haftalık sürede ancak alışabildim okulların açılacağı gerçeğine. Bu satırları okurken yılda bir kaç hafta izne ayrılabilenler beni katletme hayalleri kuruyor olabilir ama benim elimden gelen birşey yok sonuçta. Her mesleğin kendi zorluk ve kolaylıkları mecvut. Bizim mesleğimizin 'çekilebilir' yanı da bu tatil güzelliği.
İki haftadır okulun duvarlarına, sınıflara, kantine, öğretmenler odasındaki koltuklara, okulun ağır aksak işleyen bilgisayarlarına vs. alışmakla meşgulüm (Yok canım psikopatlığımdan değil, pazartesiden itibaren 07 sularında uyanacak olmamdan dolayı böyle şeyler yapıyorum !). Bu sebeple şu birkaç hafta tariflerle arama istemeden mesafe koydum. En büyük üzüntüm , minik toplar halinde fotoğraflanmış EV YAPMI MARSHMALLOWLU ÇOKONAT tarifini bir türlü yayına hazırlayamamış olmak. Tıpkı ÇİKOLATA GANAJLI ÇİLEKLİ PASTA yazımda olduğu gibi çokonat tarifinde de size anlatmayı düşündüğüm uzunnn bir hikayem var. Arada bir eklemeler yapıp hikayeyi daha da okunmayacak hale(!) getiriyorum. Ne zamanki hikayede anlatabileceğim bir konu kalmaz, o zaman o tarifi yayında görebilirim.
Gevezelik etmeyeli çok olmuş. Ara sıra benim uzun zırıltılarıma tahammül edersiniz artık.
Buyrun , kahvaltıvâri bir yemek hikayesi :
Malzemeler (2 kişilik) :
2 orta boy patlıcan
2 orta boy yeşil biber
1 orta boy soğan
1 çay bardağı dolusu (veya 3 yemek kaşığı) kuşbaşı et
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz,Pulbiber
Yapılışı :
-Patlıcanları alacalı soyup 5dk tuzlu suda bekletin.
-Patlıcanların suyunu sıkıp küp şeklinde doğrayın.
-Sıvıyağı sahanda ısıtıp küp doğranmış soğanı kavurun.
-Soğan dilimleriyle aynı büyüklükte dilimlediğiniz yeşil biberi pembeleşen soğanlara ilave edip 3dk sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
-Kuşbaşı doğradığınız eti soğan ve biberlere ilave edip tavanın kapağı kapalı olacak şekilde etler pişene dek kavurun.
-Patlıcanları tavaya ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin.
-Piştiğinden emin olduğunuz sebzelerin içine önce tuz ilave edip karıştırın. Sonra tavada boşluklar açıp yumurtaları tavaya kırın.
-Tavanın kapağını kapatıp ocağın ateşini en kısık konuma getirerek 5 dk pişirin.
-Pul biberle servis edin.
LeylaK
Categories:
ANA YEMEK
KAHVALTILIK
öncelikle hayırlı olsun yeni eğitim dönemi, zor yanları çoktur öğretmenliğin !


YanıtlaSilunutulmaz anları da
hep hatırlanan taraftan olun dilerim
tarif ise çok albenili, patlıcan aşıklılarının gözlerini parlatacak kadar ışıltılı
denermiyim :
evet !
ilk fırsatta hemde ..
sevgiler....
Sevgili arkadaşım senin de anlattıkların çok etkileyici gerçekten öğretmenler için tatilden sonra çalışmakya başlamak biraz zor ama olsun en güzel meslek bence.İnci doğğmadan önce ben de yapmıştım bayılmıştım.Tarifin de çok güzel eline sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilmutfakta1inci
amaaannnn.... iadei ziyaret icing eldim ama bu nedir boyle yahu! kahve ve kahvenin yanina gidecek tatlar beklerken (ki gorsellik haricinde cok bana hitap etmezler genelde) bu nefaset karsiladi beni..
YanıtlaSilkahvaltiya degil her ogune, hatta iftara bile yakisir, patlicani,eti, yumurtasi, amannn amannnn
muhte$em...
YanıtlaSilBu ne leziz bir manzara... Bu ne hos bir sahan... Ellerine saglik canim benim...
YanıtlaSilYemeğin lezzeti aşikar ama ben en çokta sahana bayıldım
YanıtlaSilInanmiyorum ne kadar canim cekti bir bilsen kesinlikle sabah yapmaliyim insallah
Ellerine saglik nefis gözüküyor
YanıtlaSilBu çok güzel görünüyor,bir patlıcansever olarak kesinlikle denemem lzım.bizim oralarda patlıcan söğürme vardır,közlenmiş patlıcanı normal soğan.biber ve domtesle kavururlar..
YanıtlaSilBu tarif az biraz onu hatırlattı..
ellerine sağlık,
sevgiler.
evcilik-evcilik.blogspot.com
her meslegin kedine göre zorlukları vardır tabiiki.ellerine saglık.
YanıtlaSildenemek lazım ellerine sağlık canımcım
YanıtlaSilHayatın Tatları Şule
ellerıne sağlık canım,acıktım
YanıtlaSilGüzel bir kahvaltı sofrası veya bu akşam yemek yapasım yok sofrasına uygun bi tarif
Etle aram olmasa da olanlar için 

YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Yeni öğretim yılınız huzurlu olsun
DutMasalı güzel bayan çok teşekkür ederim
şükür ki o hatırlanan taraftanım...umarım deneyince beğenirsin.sevgiler...
teşekkürler.İnci kıza öpücükler.
teşekkürler.
teşekkürler.
teşekkürler.
teşekkürler.
çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilİnci'nin annesi,çok şükür mesleğimi seviyorum,şimdilik
Lama,ben de iftara yapmıştım,bir çorba bir bu yetti de arttı bile
Aslı, Münster çok teşekkürler.
Havva, şu bakır sahanlar ne bulunmaz hint kumaşı ki bu kadar pahalı anlamıyorum,yoksa her boyunu alıcam
Nesliname,umarım yapmışsındır
Evcilik,közlenmiş patlıcanın kavrulduğunu duymamıştım,zaten közlü hali o kadar güzel ki beklemeden yerim onu ben
Eylem,tabiki öyledir.teşekkürler.
Şule,Zeymuran teşekkür ederim.
Papatya,yemek yapasım yok sofrası çok hoş bi tabir
Herkese bol kahveli günler.
evet kesinlikle güzel görünüyor ama benim bünyem bir türlü patlıcanla kaynaşamadı malesef.Pişerken kokusuna bayılırım ama yemeye gelince olmuyor



YanıtlaSilBu arada atama bekleyen bir öğretmen adayı olarak yazınızın okula alışma kısmıyla daha çok ilgilendim
GErçekten zor bir meslek yapıyoruz..
Kolay gelsin sizee
Sevgilerrr
yeni eğitim döneminiz hayırlı olsun arkadaşım yumurtalı patlıcanda nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBlogumda yorum bıramamanızı anlayamadım .Herkeze açıktı halbuki sevgiler neşeli hafta sonları dilerim
bu resimler tam ısırmalık leyla hanım
YanıtlaSilLeyla'cım iadeyi ziyarete geldim.Sende Bursa'daymışsın
)Yeni öğrenim döneminde kolaylık
YanıtlaSillar diliyorum.patlıcan aşığı biri olarak bayıldım ellerine sağlık sımsıcak sevgiler.
Aysun, umarım ennn yakın zamanda atanır ve bu alışma sürecini sen de yaşarsın
teşekkürler...

YanıtlaSilGülten anne,izleyici olamıyordum,yani o kısım tıklanmıyordu ama artık önemli değil zaten oldum
Neval,teşekkürler.
Derya,teşekkür ederim. Evet Bursa'dayım ama biraz uzağında,Mustafakemalpaşa'da ,maalesef ...Teşekkürler.
Ay size yetmedimi 3 ay tatil? Kolay gelsin yeni ders yılında. Ama eminim özlemişsinizdir öğrenciler. Bende çok seviyorum öğretmenliyi ama bir türlü nasip olmadı şöyle sınıfın ortasında yüksek topuklu ayakkabıyla bi o başa bir bu başa yürümek...)))
YanıtlaSilKahvaltı için şahana olmuş. yalnız ben yumurtayı tam pişmiş olarak alsam olurmu. Hala kuş giribi korkusu var bende...)))
Sevgiler canım.
Çok leziz görünüyor.Kaneviçelere de bayıldım.Söylemeden geçemiyeceğim.Çok güzeller
YanıtlaSilCok hos görünüyor. O tavadan ben de istiyorum.
YanıtlaSilOkul baslangici hayirli olsun. Sevgiler...
Nefis görünüyor doğrusu ellerinize sağlık
YanıtlaSilNe güzel renkler, capcanlı!
YanıtlaSilharika görünüyor..ellerinize sağlık
YanıtlaSilnefis gözüküyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilPatlıcanı bu şekilde daha bi severim.Harika bir sunum,lezzeti de eminim görünüşü kadar güzeldir.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok çok lezzetli görünüyor. mesainin son zamanlarına doğru açıktığımı iyice hissedince bir de bu güzzellikler görnce fenna oldum...
YanıtlaSilellerinize sağlık
Mutfak dili,ben topuklularla bi o yana bi bu yana gezenlerdeniz
ve bir 3 ay daha olsa hayır demezdim. Teşekkürler.
teşekkürler.
YanıtlaSilPembe kekin,kaneviçeler annanemden. Teşekkürler.
Nesrin,teşekkürler.Bence mutlaka almalısın.
Kendimce, teşekkürler.
Tijen, beğenmene sevindim.
Şirin, otuzundansonra , Krnc çok teşekkürler.
Seda, umarım uzun süre aç kalmamışsındır
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBöyle birşeye hazır olmak mümkün diil.
karnı tok ama yinede ağzı sulanmış anne Çiğdem
çılgın anne çiğdem , afiyet olsun .9
YanıtlaSil